Ma megsütöttem a leggyorsabb és legfinomabb epres sütimet - most is nagy sikere volt, mire le akartam nektek fényképezni, kiscsaládom megette -, ennek a recpetjét osztom meg veletek.
Hozzávalók:
- a mérleged tedd el!
- 1 db pöttyös, vagy csíkos 2,5 dl-es csésze:)
- 1 csésze liszt
- 1/2 csésze búzadara
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 csésze cukor (egyszer próbáld ki nádcukorral, isteni!)
- 1 közepes citrom leve
- 1 csésze joghurt (az eredeti recept natúrt ír, de én mindig eprest teszek bele)
- 1/2 csésze olaj
- 2 tojás
Elkészítése:
A tojásokat (nem kell szétválasztani) a cukorral jó habosra felverem, hozzáöntöm az olajat, citromlevet, joghurtot, fakanállal összekeverem, majd beleöntöm a száraz hozzávalókat is. Kivajazom a formát (ha van szívalakút), beleöntöm a masszát és a tetejét szorosan telerakom érett, ízletes, illatos eperrel (ha túl érett az eper és nem akarod, hogy a tészta "szottyos" legyen, forgasd az epret egy kicsi búzadarába, mielőtt rárakod a tésztára. Előmelegített, kb. 175 fokos sütőben sütöm.
Aki szereti, tegyen rá tejszínhabot, tökéletes csábítás!
Jó étvágyat hozzá! (Majd küldjetek egy szeletet!)