Friss bejegyzéseim

  • etana: Néhány egyszerű ötletet én is összeszedtem, amivel védeni lehet a környezetet. Minden kis "porszem... (2012.09.28. 10:32) Környezetvédelem 1.
  • Földing Gyöngyi: @vazze...: Lehet hogy a csajok kérik majd az elérhetőségedet:) (2012.09.02. 16:09) A tökéletes férfi
  • zZz: @Sadist: igen vazze, vannak benne táncelemek, mert táncnak álcázták, hogy a rabszolgák urainak ne ... (2012.09.01. 11:29) Oktatás, ahogy én nem szeretem
  • Brain Storming: Ez így mindenről szólt, csak nem a női meg a férfi agyról... ):o) (2012.08.29. 10:07) Női agy, férfi agy
  • Spafun: Remek programokat kínálnak augusztusban és sok helyen még szeptemberben is az élményfürdők is. Szi... (2012.08.20. 10:17) Augusztusi programok

Van női és férfi agy?

2012.07.02. 06:44 | Földing Gyöngyi | Szólj hozzá!

a1.jpgHa egymásnak teremtettek minket, ha az a feladatunk, hogy kiegészítsük egymást, miért nem úgy lettünk összerakva, hogy meg is értsük egymást? Hogy egy nyelvet beszéljünk, mi nő és a férfiak? Gondolkodtatok már ezen? Miért van az, hogy ugyanazon a mondaton mást ér nő és férfi?

Te hányszor mondtad már a párodnak: Te soha nem értesz meg engem! Te nem mondasz el semmit! Te nem hallod, amit mondok? Nem is azt mondtad! De igen, mondtam!.... és így tovább…

 

Szakemberek bonyolult berendezésekkel bebizonyították, hogy a nők és férfiak agya között számtalan neurológiai eltérés létezik. Mindegyiknek vannak erősebb és gyengébb területei, igenis létezik női típusú és férfi típusú agy.

Ez nem azt jelenti, hogy csak nőknek van női agya és csak férfiaknak van férfi típusú. Biztos mindenkinek van olyan hölgy ismerőse, aki tud villanyt szerelni, de nem tud főzni és van olyan férfi ismerőse, aki szívesen fecseg női témákról miközben velünk együtt eltéved Budapest utcáin.

 A női agyat az empátia, a férfi agyat a rendszerszemlélet jellemzi a legjobban. A nők az értő beszélgetés hívei, a férfiak problémát akarnak megoldani.

Ezért amikor egy nehéz nap után odabújunk a párunkhoz és elmondjuk, hogy a főnök megint hogy viselkedett, hogy a Bori megsértett minket és a hentes mócsingos húst. És csak arra várunk, hogy megöleljen és annyit mondjon csak: „Szegénykém, de rossz napod volt, megmaszírozzam a talpad?” Ehelyett ő „kioktat”, hogy mondta már mit mondjunk a főnöknek, hogy a Birit meg kerüljük el, mert egy vipera és különben is miért nem a sarki hentesnél vásárolunk, akinél mindig ott áll reggel a szállító autó a friss hússal. Mire mi, nők: „Tudtam, hogy úgysem értesz meg!” És persze a férfiak meg nem értik, hogy most mi a bajunk, hisz mi kértünk tanácsot.

Ezért olyan jó a barátnőnkkel megbeszélni az olyan dolgokat, ahol nem akarunk tanácsot kapni, csak egy kis együttérzésre vágyunk.

 A nőknek az agy beszédért és hallásért felelős részén 11%-al több idegsejt található, mint a férfiakén. A női nemihormon, az ösztrogén növeli, a férfi nemihormon a tesztoszteron pedig csökkenti a beszélgetés iránti vágyat.

Így amikor este 30 perce meséljünk párunknak, hogy aznap milyen rettentő fontos dolgok történtek velünk (és ami biztos, hogy őt is rettentően érdekli), a drága szeretett ember 2 velős mondattal le is zárja a beszélgetést. Bizonyítottan egy nő háromszor annyi szót mond egy nap, mint egy férfi. Ez nekem lefordítva azt jelenti, hogy a férfiaknak szánt napi szómennyiség legkésőbb délután 4 órára el is fogy. Persze, hogy este már alig lehet belőle valamit kipréselni.

Arról nem beszélve, hogy őt annyira érdekelheti, hogy milyen fantasztikus sárga cipőt láttunk, mint minket a bux index. Nekem néha erőnek erejével kell arra koncentrálnom, hogy ne veszítsem el a szemkontaktust azUramaLacival, amikor a portfóliók, vagy valami autócső a téma.

 A női agy jóval élénkebben reagál a párkapcsolati konfliktusokra, a vélt veszélyhelyzetekre, ezáltal nő a stresszhormon, a kortizol szintje, ami szorongásos fantáziákat vált ki.

Ezért ha a párunk nem a tőlünk elvárt mennyiségben és minőségben adja a szeretetet, jön a „Te nem szeretsz engem! Na jó, de nem annyira, amennyire én téged! Na jó, de akkor miért nem mutatod ki?” Szerintem ha ezt képes tőlünk elviselni, már ki is mutatta.

A szorongásos fantáziánkhoz tartozik az is, hogy ha azUramaLaci elmegy valahova és azt mondja, este 7-kor jön, ha fél 8-kor nincs otthon, már nyúlok is a telefonért, hogy biztos történt vele valami. És nem veszi fel a telefont! Sem 5 perc múlva, sem 10, sem 12…. 8-kor, vagy legkésőbb fél 9-kor már biztosan tudom, hogy valami nagy baj történt. Hiába próbálok arra gondolni, hogy a múltkor is csak összefutott valakivel, de mi van ha most….. Aztán perce 5 perc múlva megérkezik, hogy „Halihó! Megjöttem”. Persze hamar elveszem a jókedvét a „Temegholvoltál, miértnemvettedfelatelefonod, úúúúúúúúgyaggóóóóóódtam” rohammal. És persze kiderül, hogy volt egy kis dugó, aztán az első virágboltnál meg megállt, hogy nekem vegyen virágot, a telefont meg a kocsiban hagyta. Hazafelé meg az erdős részen nincs térerő, hiszen már százszor elmondta.

 A férfiak agyában nagyobb a cselekvésért és agresszióért felelős terület, ezért ők a tettek emberei. A női agyban nagyobb a hippokampusz területe és ez a terület aktiválja az érzelmi emlékezőképességet.

Így amikor döntést kell hozni, mi nők többször átgondoljuk, mi lesz, ha, mi lett volna, ha és hogy jó lesz-e a gyereknek, a nagyinak, a szomszédnak, a Borinak, stb. Ezalatt a férfi már meg is tette. Persze nem úgy, ahogy mi szerettük volna, de jó lesz így is.

 Már pár hónapos csecsemőknél kimutatták, hogy a férfi agy a három dimenziós látása sokkal jobb és ez segíti őket a tájékozódásban. Hát ezért nem tévednek el soha! De érdekes, hogy a táskaboltunkat még sem tudják mégegyszer megtalálni nekünk!

 Szóval ha legközelebb nem értjük a párunk működését, jusson eszünkbe ez a pár szösszenet és máris könnyebb lesz értelmezni őt! Megéri!

 

És egy kis humor mára:

 

 Tökéletes férfi és nő

Egyszer, valamikor régen egy tökéletes férfi és egy tökéletes nő találkozott. Tökéletes udvarlás után tökéletes esküvőjük volt. Az életük együtt természetesen tökéletes volt. Egy havas karácsony este, ez a tökéletes pár az autójával ment egy kanyargós úton, amikor észrevettek egy szomorú alakot az út szélén. Mivel tökéletes pár voltak, megálltak segíteni. A Télapó volt egy nagy halom ajándékkal. Mivel nem akarták, hogy bármely gyermek csalódjon karácsony este, a tökéletes pár felvette a Télapót és a játékait az autójukba. Hamarosan össze-vissza autókáztak, hogy kézbesítsék az ajándékokat.
Sajnos a rossz (vezetési) körülmények miatt a tökéletes pár és a Télapó balesetet szenvedett. Csak egyikük élte túl a balesetet.
Ki volt a túlélő?

...

A tökéletes nő élte túl.
Ő az egyetlen, aki létezett eredetileg is.
Mindenki tudja, hogy nincs Télapó, és nincs olyan dolog, mint tökéletes férfi.
---
A nők hagyják abba az olvasást itt, ez a vicc vége.
---
A férfiak gördítsenek tovább.

Szóval, ha nincs tökéletes férfi és nincs Télapó, a nőnek kellett vezetnie. Ez megmagyarázza, miért szenvedtek balesetet.
Ha már itt tartunk, ha nő vagy és még midig olvasol, ez szemléltet még valamit: A nők sosem hallgatnak arra, amit mondanak nekik...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nok40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr464617831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: férfi
süti beállítások módosítása