Friss bejegyzéseim

  • etana: Néhány egyszerű ötletet én is összeszedtem, amivel védeni lehet a környezetet. Minden kis "porszem... (2012.09.28. 10:32) Környezetvédelem 1.
  • Földing Gyöngyi: @vazze...: Lehet hogy a csajok kérik majd az elérhetőségedet:) (2012.09.02. 16:09) A tökéletes férfi
  • zZz: @Sadist: igen vazze, vannak benne táncelemek, mert táncnak álcázták, hogy a rabszolgák urainak ne ... (2012.09.01. 11:29) Oktatás, ahogy én nem szeretem
  • Brain Storming: Ez így mindenről szólt, csak nem a női meg a férfi agyról... ):o) (2012.08.29. 10:07) Női agy, férfi agy
  • Spafun: Remek programokat kínálnak augusztusban és sok helyen még szeptemberben is az élményfürdők is. Szi... (2012.08.20. 10:17) Augusztusi programok

Idézetek – kommentek nőkről nőknek (híresektől és tőlem)

2012.07.25. 06:00 | Földing Gyöngyi | Szólj hozzá!

idézet.jpg“A nőket a szerelem nemcsak érdekessé teszi, hanem meg is szépíti. A nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik.” (Rippl-Rónai József)

És attól szépülünk meg, hogy azt gondoljuk, ha szeret minket az imádott férfi, biztos szépek vagyunk. Ha ezt tehát a mi gondolataink befolyásolják, miért nem vagyunk képesek magunktól elhinni, hogy szépek vagyunk. Miért kellene hozzá a férfi?

“Az anyáknak megadatott az emberiség által ismert legnagyobb kincs: a tudat, hogy jobbá tehetik valaki másnak az életét.” (ismeretlen)

De ez csak akkor fog sikerülni, ha a magunkét már rendbe tettük. Különben a gyermekeinkén csak uralkodni tudunk.

“Anya az, aki szeret és támogat, miközben te az álmaidat kergeted.” (ismeretlen)

Vannak gyermekek, akiknek szükségük van az irányításunkra és vannak, akik szabadabbnak születtek. De egyik gyermeknek sincs arra szüksége, hogy a mi álmainkat kergesse! Bár ezt néha nagyon szeretnénk, bírjunk magunkkalJ

“A halandóknak adott legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország.”
(William Goldsmith Brown)

És mi nők azon dolgozunk, hogy ezt a hármat a gyermekeink és férjünk egy helyen, nálunk kapják meg.

“A házasság nem verseny – sosem kell feljegyezni az állást. Isten azért rakott minket egy csapatba, hogy közösen győzzünk.” (Herbert és Zelmyra Fisher)

Nem lehet téma, hogy ki kiért mit tett, nem lehet téma, hogy ki mit tett az asztalra…. Az már nem az a dac és védszövetség, amire esküdtünk. Az örökké tartó szeretet és tisztelet a mi eskünk.

“Akkor szeress, amikor legkevésbé érdemlem. Mert akkor van rá nagy szükségem.” (kínai közmondás)

Hiába, a kínaiak bölcs emberek. Mindig minden cselekedetünknek oka van, mindenki valamiért viselkedik úgy, ahogy viselkedik. Ne taszíts el magadtól senkit, amíg nem tudod, miért viselkedik úgy, ahogy. Ha megismered, megérted és elfogadod. És talán meg is szereted.

Búcsúzóul pedig egy jó tanács:

Hat mód arra, hogy megszerettesd magad az emberekkel

  1. 1.            Mutass őszinte érdeklődést mások iránt.
    2. Mosolyogj!
    3. Sohase feledd el, hogy minden embernek egész anyanyelvéből a saját neve hangzik a legédesebben és ez a legfontosabb.
    4. Légy jó hallgató és ösztönözz másokat is arra, hogy önmagukról beszéljenek.
    5. Beszélj olyan dolgokról, amelyek a másikat érdeklik.
    6. Őszintén éreztesd a másikkal, hogy kettőtök közül ő a fontosabb.” (Dale Carnegie)

És ez akkor igaz, ha mind a 6 valóban szívből jön és magad is úgy gondolod. Meglátod te ugyanezt kapod vissza, lehet ugyan, hogy valaki mástól, de neki meg te leszel a világ közepe ott és akkor, abban a pillanatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://nok40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr784660803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: család én anya idézet
süti beállítások módosítása