Friss bejegyzéseim

  • etana: Néhány egyszerű ötletet én is összeszedtem, amivel védeni lehet a környezetet. Minden kis "porszem... (2012.09.28. 10:32) Környezetvédelem 1.
  • Földing Gyöngyi: @vazze...: Lehet hogy a csajok kérik majd az elérhetőségedet:) (2012.09.02. 16:09) A tökéletes férfi
  • zZz: @Sadist: igen vazze, vannak benne táncelemek, mert táncnak álcázták, hogy a rabszolgák urainak ne ... (2012.09.01. 11:29) Oktatás, ahogy én nem szeretem
  • Brain Storming: Ez így mindenről szólt, csak nem a női meg a férfi agyról... ):o) (2012.08.29. 10:07) Női agy, férfi agy
  • Spafun: Remek programokat kínálnak augusztusban és sok helyen még szeptemberben is az élményfürdők is. Szi... (2012.08.20. 10:17) Augusztusi programok

Női karrier

2012.06.12. 12:34 | Földing Gyöngyi | Szólj hozzá!

799px-Angela_Merkel_(2008)[1].jpgA mai nap témája a női karrier, avagy miért nem lehettem én kohómérnök.

1994-et írunk, amikor kézhez veszem a mérnöki oklevelem és elkezdek házalni, hogy drága Uram (mert mindenhol férfi ügyvezető volt), én itt maguknál szeretnék kohómérnök lenni. Meghallgattak, bólogattak, elutasítottak. Ott is ahol a gyakorlatom töltöttem, pedig akkor nagyon elégedettek voltak velem. Mentem tovább. Meghallgattak, bólogattak, elutasítottak. De legalább megmondták, miért. Mert nő vagyok és biztos nem tudnék annyi férfival „elbánni”. Még egyszer megpróbáltam kohómérnök lenni, aztán soha többet. 23 éves voltam és elhittem, hogy nem menne.

Tapasztalhatjuk, hogy a nők ugyanazért a munkáért kevesebbet keresnek férfi társaiknál, vagy hogy kisebb az esélyük vezetői pozícióba kerülniük. Ez különösen azért érdekes, mert több nőnek van ma Magyarországon diplomája, mint férfinak.

Miért lehet mégis így? Számos oka van ennek, de ezek közül az egyik legfőbb probléma mi magunk a NŐK vagyunk. Nekünk még azt tanították anyáink, hogy a nő első feladata a család ellátása, hogy otthon mindig rend legyen, legyen főtt étel, mindig legyen kimosva, kivasalva, a gyerekek elrendezve, stb. És persze tisztességgel szépen csendben dolgozz a munkahelyeden. Magamról tudom, milyen nehéz az otthonról hozott mintán módosítani, főleg amikor jól belénk döngölték. De tudomásul kell vennünk, hogy az otthoni munka is egy fél állás, ami mellett csak úgy tudjuk a saját vállalkozásunkat, munkahelyi karrierünket építeni, ha engedünk ebből a mintából. Ha bevonjuk a családtagjainkat is a házimunkába. A kis gyerek is tud valamit csinálni, ami máris ad nekünk +10 percet. Csak ne várjuk, hogy maguktól jelentkeznek a feladatért, meg kell mondani mit csináljanak (kedvesen , kérőn, hogy de jól esne, ha…) és meg is fogják csinálni. Persze néha el kell ismételni mit is kértünkJ De ennyit megér!

Másik probléma, hogy amíg otthon vagyunk GYED-en, GYES-en, elmegy mellettünk az idő, ha nem képezzük magunkat, lemaradunk férfi társainktól. Persze én is nyafogtam, hogy de hát nincs rá idő, meg nem tudok a kicsi mellől elmenni, mert nincs akire bízzam, stb. De ma már rengeteg on-line tanfolyam van, mindenféle témában. És itt még valamire hívnám fel a figyelmeteket (saját tapasztalatból). Férfi társainkra sokszor mondjuk, hogy olyan természetes neki, hogy majd én megoldom a gyerekkérdést (hova tegyem, ki vigyáz rá, ki vigye el edzésre). Nem, nem természetes nekik. Mi szoktatjuk hozzá őket, mert azt gondoljuk, hogy ők erre alkalmatlanok. Nem, nem azok. Néha ugyan egy kis segítségre van szükségük, de meg tudják oldani, ha elhisszük, hogy nem csak mi nők vagyunk erre képesek. És akkor lesz időnk tanulni és még ami nagyon fontos, kapcsolatot építeni.

Igen, nagyon fontos a kapcsolatépítés is. Amíg mi otthon főzünk, vagy babázunk, a fiúk kapcsolatokat építenek és szépen araszolnak előre azon a ranglétrán, ahol esetleg nekünk lenne helyünk.

Ha van kedved, tehetsz egy próbát. Kérdezz meg 10 nőt és 10 férfit, hogy elégedettek-e a fizetésükkel és hogy ha nem, azt meg merik-e mondani a főnöküknek. Szinte minden férfi elégedetlen és ezt meg is mondja a főnökének. És te, te megmondanád? Önbizalom!

 Tudjátok mi az az „Equal Pay Day”? Az Egyenlő Díjazás Európai napja, melyet tavaly rendeztek meg először, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a nők és a férfiak közötti bérszakadékra. Egy EU-s felmérés szerint a nőknek 62 nappal kellene dolgozni ahhoz, hogy ugyanannyi bért kapjanak egy évben, mint az ugyanazon munkakörben dolgozó férfi társaik.

 Ennek az ellentmondásnak a feloldásában sokat dolgoznak az EU-s szakértők, tegyük meg hát mi is, amit megtehetünk: ÖNBIZALOM, KAPCSOLATÉPÍTÉS, FOLYAMATOS TANULÁS és OTTHONI MUNKAMEGOSZTÁS.

 Néhány honlap címe a témában, ha van kedvetek olvasgatni. Az elsőt mindenképp javaslom, egy kis ingyenes tanácsadás. Volt szerencsém a hölgy egy előadásán rész venni, rendkívül pozitív, inspiráló személyiség:

http://www.karriertanacsado.hu/karrier-tanacsadas.html

http://www.hrportal.hu/c/a-tudatos-noi-karrierepites-fortelyai-20060517.html

http://www.profession.hu/cikk/1017

http://www.profession.hu/cikk/20101124/miert-nincsenek-noi-vezerigazgatok/461

A bejegyzés trackback címe:

https://nok40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr734582952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: karrier 40 év felett
süti beállítások módosítása