Friss bejegyzéseim

  • etana: Néhány egyszerű ötletet én is összeszedtem, amivel védeni lehet a környezetet. Minden kis "porszem... (2012.09.28. 10:32) Környezetvédelem 1.
  • Földing Gyöngyi: @vazze...: Lehet hogy a csajok kérik majd az elérhetőségedet:) (2012.09.02. 16:09) A tökéletes férfi
  • zZz: @Sadist: igen vazze, vannak benne táncelemek, mert táncnak álcázták, hogy a rabszolgák urainak ne ... (2012.09.01. 11:29) Oktatás, ahogy én nem szeretem
  • Brain Storming: Ez így mindenről szólt, csak nem a női meg a férfi agyról... ):o) (2012.08.29. 10:07) Női agy, férfi agy
  • Spafun: Remek programokat kínálnak augusztusban és sok helyen még szeptemberben is az élményfürdők is. Szi... (2012.08.20. 10:17) Augusztusi programok

Csodálatos virágok

2012.09.14. 05:43 | Földing Gyöngyi | Szólj hozzá!

1397623_water_lilies_2.jpg

Vajon van-e olyan nő, aki nem imádja a virágokat? Cserepest, vagy vágottat, nemesítettet, vagy mezeit, de biztos minden nő szívét meg lehet nyitni egy gyönyörű virággal. Nekem nincs kedvenc virágom, kettő kivétellel mindet imádom. Ezt a kettő a szegfű és a gerbera, ami valószínűleg méltatlanul került nálam a sor végére. Szerencsére azUramaLaci nagyon jól ismeri a virágok jóságos hatását a női szívre:) Ezek a csokrok a szépségükön kívül szeretet-üzenetükkel is elvarázsolnak. Nemrég egy ilyen csokor mellé kaptam egy gyönyörű könyvet is, csodálatosnál csodálatosabb virágokról.

1382820_hawaiian_flowers_17.jpg

Ebből a könyvből gyűjtöttem Nektek egy csokorra valót ma. Legyen ez az én meglepetés csokrom Nektek, csodálatos 40 feletti és alatti Nőknek!

orchidea.jpg

Egy szál orchidea:

Az orchidea fajok a világon létező virágok tizedét teszik ki, több mint 30.000 fajuk van. Ezek közül szerintem a legcsodálatosabbak a trópusi fajok, melyek európai felfedezését a véletlennek köszönhetjük.  Egy botanikus Brazíliából kapott egy csomag trópusi növényt, melyek vastag trópusi levelekbe voltak csomagolva. A növényeket elültette a melegházában, a csomagoló anyagként szolgáló leveleket pedig csak félredobta a melegház sarkába. Pár nap múlva eszébe jutott, hogy kidobja a "szemetet", de abból már gyönyörű, eddig ismeretlen virágok nyíltak ki. Ezek voltak az orchideák.

E_tubarozsa.jpg

Egy szál tubarózsa:

Ez a Mexikóból származó virág a világ legillatosabb virágai közé tartozik. A középkorban az egyház betiltotta (több tiltott országból származó társával együtt), mint a paráznaság gerjesztésére kiválóan alkalmas növényt. Hát hö9lgyeim, tubarózsát minden hálószobába! Aztán a reneszánsz korában a patikusok illóolajat készítettek belőle, majd a 17. században megjelentek az első kölnivizek.

Egy szál Victoria virága:

Este finom illatával magához csalogatja a cserebogarakat, majd az éj leszálltával bezárja szirmait, foglyul ejtve a bogarakat. Majd másnapra sötét lilás virágai halvány rózsaszínre váltanak, illata elszáll és kinyitja szirmait, hogy elengedje a foglyait.

www_tvn_hu_4949d8dd49eba653221b0c2f3deba050.jpg

Egy "szál" rafflézia:

Ezt a virágot nehéz lenne csokorba kötni, mivel sem szára sem levele nincsen. Így csak virágzáskor válik láthatóvá, akkor azonban gyönyörű egy méteres és 15 kilós virágával kápráztatja el a szerencsés látogatóit.

110_tv15kert___kep3___egynyari_pillangovirag.jpg

Sok-sok szál csokoládé illatú pillangóvirág. Ami nem csak szépségével, hanem finom csokoládé illatával is elbűvöl minket. Igaz, ezt a szobában nem érezhetjük, csak a napsütésben. Olyan, akár egy csokor bonbon.

Ha valaki nem csak nézegetni, szagolgatni szereti a virágokat, hanem szeretne sok érdekes dolgot is megtudni róluk, csak ajánlani tudom az Alexandra könyvkiadó "Virágok 1001 fotón" című kiadványát.

A bejegyzés trackback címe:

https://nok40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr504775296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: virág
süti beállítások módosítása