Friss bejegyzéseim

  • etana: Néhány egyszerű ötletet én is összeszedtem, amivel védeni lehet a környezetet. Minden kis "porszem... (2012.09.28. 10:32) Környezetvédelem 1.
  • Földing Gyöngyi: @vazze...: Lehet hogy a csajok kérik majd az elérhetőségedet:) (2012.09.02. 16:09) A tökéletes férfi
  • zZz: @Sadist: igen vazze, vannak benne táncelemek, mert táncnak álcázták, hogy a rabszolgák urainak ne ... (2012.09.01. 11:29) Oktatás, ahogy én nem szeretem
  • Brain Storming: Ez így mindenről szólt, csak nem a női meg a férfi agyról... ):o) (2012.08.29. 10:07) Női agy, férfi agy
  • Spafun: Remek programokat kínálnak augusztusban és sok helyen még szeptemberben is az élményfürdők is. Szi... (2012.08.20. 10:17) Augusztusi programok

Végre itt a grillszezon!

2012.06.13. 06:25 | Földing Gyöngyi | Szólj hozzá!

 grill.jpg Ilyenkor nyáron az egyik legjobb dolog, amikor esténként, vagy hétvégén összejövünk barátok és feleberátok és grillezünk. Közben jót beszélgetünk, megváltjuk a világot a szelet hús és a pohár bor között (vagy utá), keveredik a füst és a pácolt hús illata. És most az igazi faszenes grillezésről beszélek. Persze jó a tárcsás, meg a gázos, stb., de az a jó faszenes, amin szinte művészet sütni!

 

Most nem recepteket írok (azt biztos megteszitek majd ti), hanem néhány saját szenvedésből fakadó tanácsot:

-          Grillezéshez ne válassz túl zsíros húst, mert lecsöpög sülés közben és a parázs lángra kap, elégeti a húst.

-          A száraz húsokat (mint a csirkemell például) mindig betekerem baconba, hogy szaftosabb legyen.

-          Vigyázzunk, hogy a hús ne legyen se túl vékony, se túl vastag (ez olyan, mint egy Mátyás király mese).

-          A húst mindig közvetlen a sütés előtt sózzuk, pácoláskor még ne, nehogy kiszáradjon sütéskor a hús.

-          A halat csavarjuk fóliába. Itt egy kicsit elidőznék. Egyes szakértők kimondottan javasolják az alufólia használatát, a grillezésnél felszabaduló káros anyagok miatt (teszem hozzá, szerintem az egyetlen ilyenkor felszabaduló anyag az a fantasztikus illat, ami nem hagy minket nyugoni). Más szakértők szerint nem szabad alufóliát használni, mert sütéskor abból szabadulnak fel a káros anyagok. Tehát tegyen mindenki belátása szerint, akinek van csavarhatja banánlevélbe, arról még nem olvastam, hogy káros lenne, de láttam mediterrán országokban, úgy csinálják. És ott minden szakértő szerint nagyon egészségesen élnekJ

-          A fólia ne legyen túl szoros, de zárja jól körbe a halat, vagy burgonyát.

-          Ha nem szokott megsülni az egyben sült burgonyád, főzd kicsit elő.

-          Nagyon vigyázz amikor kibontod a fóliát, forró gőz csap ki belőle. Ne kelljen mondanom hétfőn, hogy ugye én megmondtam!

-          Csak akkor kezdjük meg a grillezést, ha parázslik a szén, soha ne süsd a húst erős tűznél.

-          Ha még grillvásárlás előtt vagytok, javaslom a fedelest, abban könnyebb szaftosabb húst sütni.

-          Ha még nincs, szerezz be egy grill lapátot, mert ha villával böködöd a húst, biztos nem marad benne a szaftja.

-          Ha pedig vega vendéget is vársz, nehogy elfeledkezz a grillezett zöldségekről

-          Nasinak isteni a grillezett gyümölcs vanília fagyival!

-          Ha megfogadsz egy tanácsot még tőlem, akkor ezt nem kell porcelán tányéron tálalni, teljesen tökéletes az eldobható műanyag tányér, pohár, és akkor nem kel a vendégség után még egy órát mosogatnod.

 És ami a legfontosabb, ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül, mert bizony az igazi grillezés nem is olyan egyszerű. A takarítást pedig hagyd a fiúkra!

 Ja és még valami! Ha nincs kerted és mondjuk a lakótelepi parkban szeretnél grillezni, érdeklődj az illetékes hivatalban, hogy lehetséges-e!

 Küldjetek további ötleteket és isteni recepteket!

 Jó grillezést a hétvégén, reméljük az időjárás megengedi!

A bejegyzés trackback címe:

https://nok40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr734584854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása