Friss bejegyzéseim

  • etana: Néhány egyszerű ötletet én is összeszedtem, amivel védeni lehet a környezetet. Minden kis "porszem... (2012.09.28. 10:32) Környezetvédelem 1.
  • Földing Gyöngyi: @vazze...: Lehet hogy a csajok kérik majd az elérhetőségedet:) (2012.09.02. 16:09) A tökéletes férfi
  • zZz: @Sadist: igen vazze, vannak benne táncelemek, mert táncnak álcázták, hogy a rabszolgák urainak ne ... (2012.09.01. 11:29) Oktatás, ahogy én nem szeretem
  • Brain Storming: Ez így mindenről szólt, csak nem a női meg a férfi agyról... ):o) (2012.08.29. 10:07) Női agy, férfi agy
  • Spafun: Remek programokat kínálnak augusztusban és sok helyen még szeptemberben is az élményfürdők is. Szi... (2012.08.20. 10:17) Augusztusi programok

Végre itt a nyár....

2012.06.16. 12:34 | Földing Gyöngyi | Szólj hozzá!

ez.jpgVan abban valami gyönyörű, amikor egy forró nyári napon a teraszon üldögélve, jéghideg limonádét iszom, amíg a fiúk a kertben füvet nyírnak, vagy épp vakondot üldöznek.

Összegyűjtöttem néhány szabályt mire is kell figyelnünk napozáskor, hogy ne sírjunk este.

 1.    A hűtőben mindig legyen hideg sör, hogy nyugtunk legyen!

2.    A hűtőben mindig legyen hideg limonádé, víz, hogy sokat tudjunk inni, amíg a napon vagyunk! Javaslom sima vízbe szeletelj bele pár citromot, az frissít is.

3.    Aki szereti, igyon kávét napozás előtt, állítólag véd a bőrráktól ( bár biztos van pár kutatás, ami pont az ellenkezőjét állítja).

4.    11 és 15 óra között ne menjünk napra! Sebaj, úgyis jobb ebéd után a hűvös szobában elolvasni a http://nok40felett.blog.hu legújabb bejegyzéseit elolvasni!

5.    Mindig használjunk naptejet, fényvédő krémet! Minél világosabb a bőrünk, annál magasabb faktorszámút! (A faktorszám azt mutatja, hányszor tovább maradhatunk a napon.) javaslom, a fényvédő árán ne spórolj, mert a túl olcsók általában allergizálnak és napozás közben elvesztik fényvédő hatásukat, ugyanis lebomlanak.
Célszerű faktorszámok: nagyon világos bőrre: 30 – 40, világosra: 20-30, sötétebb: 15-20, kreol: 5-15 faktorszámok. A spanyol hölgyek egyébként oliva olajjal kenik magukat, mert nem csak hogy véd, hanem gyönyörű barna lesz tőle a bőrük.
A fényvédő kiválasztásánál egyébként mindenképp figyeljünk oda, hogy védjen UVB és UVA sugárzás ellen is.

6.    Legalább fél órával napozás előtt már kenjük be magunk és ismételgessük. Különösen, ha bementünk a Balatonba, mert az izmos barna szomszéd pléden fekvő 40-es sármőr is bement.

7.    Azt is hallottam, hogy ha napozás előtt sárgarépát vagy paradicsomot eszünk, tartósabb lesz a barnulás. A sárgarépa trükköt azért merem én is javasolni, mert amikor még tini lányka voltam, volt egy csúnya kifehéredés a bőrömön. Kentem mindent külsőleg – belsőleg, amit az orvos mondott, de hiába. Aztán jött Teri mama, jól elküldte édesanyám, miért keni azt a sok vackot rám, aztán azt mondta egyek sok répát majd elmúlik, és hazament. Én meg gondoltam, ártani nem használ, ettem a répát, mint a nyulak húsvétkor. Pár nap múlva már alig látszott, aztán hamarosan el is múlt a foltom.

8.    Napozás után fürödjünk meg és használjunk bőrnyugtató hidratáló krémet. Ha egy kicsit is megpirultunk ne használjunk parfümös testápolót, mert ha irritálna, ne felejtsük még vakarózni sem tudunk!

 És mikor tilos a napozás?

1.    Ha a fiúk fűnyírás közben megjegyzik, hogy de jól esne egy kis innivaló. Akkor futás csajok az üveggel!

2.    Gyantázás után egy teljes napig.

3.    Ha olyan gyógyszert szedünk, ami fotoallergén. Legjobb ha megkérdezzük a gyógyszerészt!

4.    Lázas állapotban. (Bár nem hiszem, hogy bárkinek is eszébe jutna akkor kifeküdni. Ja, hogy te ismersz olyant?)

5.    Ha nagy felületű, friss sebed van.

6.    Bőrfertőzés esetén.

7.    Ha befújtuk magunkat szintetikus parfümmel, vagy alumínium származékot tartalmazó dezodort használtunk (rák veszélye!).

8.    Ittasan, vagy teli gyomorral.

 

És mit tegyünk, ha napozás előtt nem olvastuk el ezt a blogbejegyzést?

1.    Enyhe bőrpírra elegendő valamilyen gyulladáscsökkentő krém (pld. a körömvirág).

2.    Felhólyagosodás estén 100 % aloe vera (ha van otthon növényed, akkor vágjuk ketté a húsos levelét és azzal kenjük be, csak vigyázzni kell a levél szélén lévő keménnyebb résszel). Aztán irány az orvos, majd ő ír fel valamit, ne próbálkozzunk házi praktikákkal. Ne felejtsük, a leégés növeli a melanóma kockázatát.

3.    Legközelebb időben olvasd a blogomat!

 Végül köszönet Coco Chanellnek, akinek köszönhetően a barnaság divatba jött. Ugyanis sokáig igazi úrinőnek csak fehér bőre lehetett, míg egy nap Coco megérkezett a tengerpartról gyönyörű napbarnítottam Párizsba. Ja kérem és ha Coconak lehet, akkor máris divatos!

 Jó napozást (a fiúknak meg fűnyírást) a hétvégére!

A bejegyzés trackback címe:

https://nok40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr944591966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása