Friss bejegyzéseim

  • etana: Néhány egyszerű ötletet én is összeszedtem, amivel védeni lehet a környezetet. Minden kis "porszem... (2012.09.28. 10:32) Környezetvédelem 1.
  • Földing Gyöngyi: @vazze...: Lehet hogy a csajok kérik majd az elérhetőségedet:) (2012.09.02. 16:09) A tökéletes férfi
  • zZz: @Sadist: igen vazze, vannak benne táncelemek, mert táncnak álcázták, hogy a rabszolgák urainak ne ... (2012.09.01. 11:29) Oktatás, ahogy én nem szeretem
  • Brain Storming: Ez így mindenről szólt, csak nem a női meg a férfi agyról... ):o) (2012.08.29. 10:07) Női agy, férfi agy
  • Spafun: Remek programokat kínálnak augusztusban és sok helyen még szeptemberben is az élményfürdők is. Szi... (2012.08.20. 10:17) Augusztusi programok

Egészségügy magyar módra

2012.09.17. 12:13 | Földing Gyöngyi | Szólj hozzá!

1334532_ambulance.jpgKatasztrófa. Röviden ennyi. Az nekünk betegeknek és az a szakdolgozóknak is.

Papírforma szerint ma reggel 1/2 -ra megjelentünk a kórházban a négy éves gyermekemmel fül tubus beültetésre. Éhgyomorra, azaz étlen-szomjan. Persze máskor a gyerek nem enni egy falatot sem 9 óra előtt, ma úgy ébredt, hogy éhes és szomjas. És nem akar vizet inni, mert azt nem szereti. Szóval ilyen állapotban 3/4 7-kor kocsiba ültettük és időben megérkeztünk. Ahol is mondták, hogy türelmesen várjunk, mert a gyerekek maradnak a végére! Így ültünk és vártunk. És közben gyűltek a gyerekek, akik egyre türelmetlenebbek, éhesebbek és szomjasabbak lettek. Aztán amikor az egyik szülő szó szerint kiakadt, hogy miért a gyerekeknek kell várni, amikor nem ettek, nem ittak, a nagyon kedves mosolygós nővérke megkérdezte, miért nem ettek-ittak a gyermekek? Műtéti nap a kedd, ma még csak vizsgálatok. A mi és a többiek papírján az állt: Osztályra jelentkezés: szeptember 18, 7:30 órakor. Éhgyomorra!"

Szegény kicsik most végre ettek, ittak és vártak tovább. A türelem pedig csak fogyott. Végre elfogytak a felnőttek, jöhettek a kicsik. Innen mehettünk az aneszteziológiára. Itt a várakozás egy kb. 30 négyzetméternyi előtérben, ahol sem szék, sem ablak, viszont átjáró a műtőbe, az intenzívbe, a liftekhez. Még a falhoz támaszkodni sem lehetett, annyi szabad hely sem volt. Viszont a gyerekek között tologatták a műtött, infúzióra bekötött kis gyermekeket. Ott álltunk úgy kb. 35-40-en és vártunk, amíg megérkezik az orvos. A szintén nagyon kedves nővérke kijött és elnézést kért, de először az intenzív ellátásra szoruló beteg gyerekeket látják el az osztályon, aztán jön az orvos. Ezt mi felnőttek megértettük, de a gyerekek!!!!

Egész életünkben fizetjük a hozzájárulásokat, de az ellátás egyre tragikusabb. Az orvosok és nővérkék kimerültek, a betegek türelmetlenek és elégedetlenek. És itt már a zsebbe-pénz sem segít. A 24 órája dolgozó orvos és nővérke ennél többet akkor sem tud tenni, ha valami csurran-cseppen. A kórházi körülmények, a hiányok nem rajtuk múlnak. A kormány pedig "büntetné" azokat az orvosokat, akik külföldre mennek dolgozni egyetem után? Nekem dolgozott orvos ismerősöm Amerikában 5 évig. Azt hittük elmenet az esze, amikor hazajött. Egy év után azt mondta, nem is az a dühítő, hogy a pénze mennyi, hanem hogy itthon nem lehet gyógyítani, nincsenek eszközök, feltételek. Hogy egy csomó minden van már a világban, amiről itthon nem is álmodhatnak az orvosok, vagy akár nem is hallottak.

Vajon egyszer megérjük itt Magyarországon, hogy kipihent orvosok és nővérek, megfelelő felszereltséggel, képzettséggel, kulturált körülmények között gyógyíthassák a betegeket? Ha igen, még azt kérem, ne a gyerekeket hagyják a sor végére!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://nok40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr464782916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: egészség
süti beállítások módosítása