Friss bejegyzéseim

  • etana: Néhány egyszerű ötletet én is összeszedtem, amivel védeni lehet a környezetet. Minden kis "porszem... (2012.09.28. 10:32) Környezetvédelem 1.
  • Földing Gyöngyi: @vazze...: Lehet hogy a csajok kérik majd az elérhetőségedet:) (2012.09.02. 16:09) A tökéletes férfi
  • zZz: @Sadist: igen vazze, vannak benne táncelemek, mert táncnak álcázták, hogy a rabszolgák urainak ne ... (2012.09.01. 11:29) Oktatás, ahogy én nem szeretem
  • Brain Storming: Ez így mindenről szólt, csak nem a női meg a férfi agyról... ):o) (2012.08.29. 10:07) Női agy, férfi agy
  • Spafun: Remek programokat kínálnak augusztusban és sok helyen még szeptemberben is az élményfürdők is. Szi... (2012.08.20. 10:17) Augusztusi programok

Milyen színű vagy?

2012.07.07. 06:10 | Földing Gyöngyi | Szólj hozzá!

színek.jpgItt a nyár, kiszínesedett a világ! De ha jól körülnézünk, mindenkinek meg van a maga színvilága. Van, aki sminkben, ruhában, az otthonában is a natúr színek híve. Van olyan, mint én is, aki imádom a színeket, ruhában, bizsuban és az otthonomban is. Emlékszem milyen boldog voltam, amikor pár éve azUramaLaci azt mondta nekem, hogy fessük színesre a falakat, mert így olyan hideg (amikor építkeztünk, ő nem engedte, maradtunk a vajszínnél). Ehhez persze az kellett, hogy ne a fantáziájára bízzam a színes falak elképzelését, hanem ő maga lásson színes otthonokat. Annyira belejött, hogy ami a kedvence lett, már nekem volt sok (piros falak sárga beugró ablakokkal). Szóval így költöztek a színek az otthonunkba is.

Hiszem, hogy a kedvenc színeink valóban tükrözik a lelkünket, gondolatainkat, az élethez való hozzáállásunkat. Próbáld ki. Vegyél elő fényképeket életed különböző periódusából és nézd meg milyen színű ruhákat viseltél. És emlékezz vissza, mit éltél át akkor, mit gondoltál a világról, az életről? Sokan, ha meglátnak egy idősebb hölgyet sárgában, rózsaszínben, arra gondolnak, hogy „Ettől nem leszel ám fiatalabb!” Nem, ettől tényleg nem lesznek fiatalabbak. Az ő lelkük így is fiatal, azért viselnek színes ruhát! Szerencsére ma már nem kell barnát és feketét viselni egy idősebb hölgynek sem. Hordhat mindenki olyan színt, amiben jól érzi magát. Én imádom a vöröset, sárgát és a kéket, ruhákban főleg nagy színes bizsukkal kiegészítve. Az otthonunk uralkodó színei a narancs, bordó és matt sárga. 76 éves édesanyám nyugodt szívvel hord rózsaszín, világoskék, almazöld ruhákat és szerencsére már rég száműzte a barna és fekete színt a ruhatárábólJ.

Van egy gyönyörű szép huszonpár éves ismerősöm. Soha nem mosolyog és szinte mindig feketét hord. A fiúk azt mondják, megfagynak tőle, hiába olyan meseszép.  Bezzeg ha nagy ritkán felvesz egy (legalább) fehér vagy zöld pólót le sem veszik a szemüket róla. Én meg arra jöttem rá, hogy ilyenkor lehet vele beszélgetni, kommunikálni.

Szóval nekem senki ne mondja, hogy a színek nem a lelkünket tükrözik! Illetve hogy a színekkel nem befolyásulhatjuk azt!

Összegyűjtöttem, hogy az „okosok” szerint melyik szín milyen jellemet takar. Válaszd ki kedvenc színedet és döntsd el, igaz-e rád. De ne vágd rá egyből, hogy nem igaz, előbb gondolkodj el rajta!

Piros: Szenvedélyes emberek vagy. A pillanat a legfontosabb, nem rágódsz múlton és jövőn. Őszinte vagy és közvetlen. Legjobb, ha olyan munkád van, amiben saját magad főnöke vagy, általában nem hagyod magad vezetni. Bár néha magad sem tudsz mit kezdeni  érzelmi rohamaiddal, ne fogd vissza magad, teljesedj ki.

Narancssárga: Imádod a társaságot, mindig vevő vagy egy jó bulira. Tele vagy érzelmekkel. Az önbizalmad azonban erősítésre vár!

Sárga: Tehetséges író vagy, használd ki ezt az adottságodat. Hajlamos az alvatlanságra, azért erre figyelj oda, bár tudom, sajnálod rá az időt..

Zöld: Szereted a rendet, és mindig mindent meg kell tervezned, napokkal előtte tudnod kell, mi hogyan lesz. Épp ezért kicsit nehezen fogadod az újdonságokat, túl sokáig tervezel és teszel fel „mi lesz ha” típusú kérdéseket.

Kék: Az őszinteség és becsületesség a legfőbb erényeid. Szívesen beszélgetsz emberekkel, amit jól is teszel, mert jó értő kommunikációval rendelkezel.

Lila: Rendkívül kreatív ember vagy. Legelőnyösebb tulajdonságod, hogy mindig észre veszed a jó dolgokat.

Rózsaszín: Kitűnő házigazda vagy és imádod az adminisztratív munkát.

Fehér: Nyugodt, higgadt ember vagy, Igyekszel semleges maradni és mindig a jövőbe tekinteni.

Fekete: Nézz magadba és keresd meg, mi az, ami nem enged színeket az életedbe. Te magadon hordod vélt és valós sérelmeidet, nehezen vagy sehogy sem tudsz tőlük szabadulni. Munkádat, kötelességedet szigorúan, precízen elvégzed, de igazi örömöd nem leled.

Ahhoz, hogy jól érzed magad lakásodban, ott is célszerű ezeket a színeket használni. Vagy ha insprirálni szeretnéd magad, illetve egy-egy tulajdonságot előcsalogatni magadból, válassz olyan színt, ami ezt segíti elő.

Rám teljesen jellemzőek az előző felsorolások és ha végig gondolom néhány ismerősömet, rájuk is. Rád jellemzőek? Neked mi a kedvenc színed?

A bejegyzés trackback címe:

https://nok40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr394626518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: szín személyiség
süti beállítások módosítása