Friss bejegyzéseim

  • etana: Néhány egyszerű ötletet én is összeszedtem, amivel védeni lehet a környezetet. Minden kis "porszem... (2012.09.28. 10:32) Környezetvédelem 1.
  • Földing Gyöngyi: @vazze...: Lehet hogy a csajok kérik majd az elérhetőségedet:) (2012.09.02. 16:09) A tökéletes férfi
  • zZz: @Sadist: igen vazze, vannak benne táncelemek, mert táncnak álcázták, hogy a rabszolgák urainak ne ... (2012.09.01. 11:29) Oktatás, ahogy én nem szeretem
  • Brain Storming: Ez így mindenről szólt, csak nem a női meg a férfi agyról... ):o) (2012.08.29. 10:07) Női agy, férfi agy
  • Spafun: Remek programokat kínálnak augusztusban és sok helyen még szeptemberben is az élményfürdők is. Szi... (2012.08.20. 10:17) Augusztusi programok

A tánc

2012.06.10. 18:42 | Földing Gyöngyi | Szólj hozzá!

Ma megnéztem a Dirty Dancing című film 2. részét. Én magam is imádok táncolni, ha jó kis ritmusos zenét hallok, egyből jár a lábam és rázom a farom (higgyétek el, van mit!). Nagy bánatomra a férjem nem ennyire táncos lábú, így ritka az alkalom, hogy táncos esténk lenne.

Aki nem szeret táncolni, az mindig azt mondja, hogy nem tud. De mit nem tud? Mit nevezhetünk táncnak? Mitől lesz egy mozdulatsor tánc?

Én azt gondolom, hogy minden zenére végzett ritmusos mozgás tánc. Nem csak a megkoreografált, ezerszer ismételt, begyakorolt mozdulatok, bár nyilván azok rendkívül látványosak és gyönyörűek. De a ma oly divatos utcai tánc a street dance talán nem az? Hát én imádom! A tánc egyidős az emberiséggel. Őseink (akik soha nem jártak tánciskolába) táncoltak mielőtt vadászni mentek, táncoltak az esőért, vagy a bő termésért. Táncoltak örömükben, bánatukban. Voltak társadalmak, ahol csak nők, voltak ahol csak férfiak táncolhattak. Ma táncterápiával gyógyítunk! Ma már sportolhatunk is táncolva, ott a zumba.

A tánc a lélekből jön! Nincs olyan, hogy nem tudok táncolni! Lelke mindenkinek van!

A tánc biztosítja a mindennapi élethez szükséges edzettségi szintet. Végezheti kisgyerek és idős ember is, nem terheli az izomzatot (ha nem esünk túlzásba) és növeli az állóképességet. Úgy erősíti az izomzatot, hogy azt el is lazítja. Mi is jobb a stresszoldó táncnál? (Na jó, azon kívül, te kis mosolygós!) A tánc mindenkire pozitívan hat, javítja a hangulatot, kikapcsolja a negatív gondolatokat.

Házi feladat! Próbáld ki, amikor rossz a hangulatod és nincs otthon senki, tegyél be egy forró latin zenét (vagy bármit, amitől gyönyörűnek és szexinek érezheted magad), tekerd fel a hangerőt! Képzeld magad egy gyönyörű homokos tengerpartra, érezd a nap simogatását, a langyis szellő simogatását és RÁZD! RÁZD! RÁZD! Ne gondolj semmi másra, csak RÁZD! RÁZD és RÁZD! Garantálom, mire a családod hazaér, egy teljesen új anyát  és feleséget találnak otthon.

Jó szórakozást hölgyeim! (kezdésnek javaslom az lábbi kedvcsináló videót!)

https://www.youtube.com/embed/GUrTQJc21G4

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nok40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr94577188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása